ВОДЕЩ НА ПРЕДАВАНЕ, ТИКНАТ В КАУША ЗА РАЗВРАЩАВАНЕ НА НАЦИЯТА!

(Интервю)

– Слушай добре, защото друг път може да не съм в настроение за интервюта. Ето какво ще ти кажа: полиция, прокуратура, партии, медии и прочие – там са се завряли едни от най-големите нехранимайковци на държавата. Тях трябва някой яко да ги разтръска и чак сетне да се занимава с обикновените крадци и гангстери.

Затворите ни са пълни с кокошкари, предимно цигани и тук-таме някой педофил за кадем. Нито един министър. Нито един прокурор. Нито един партиен началник… Мечтая за деня, в който София ще осъмне с едри надписи:

ВИСШ МАГИСТРАТ ОСЪДЕН НА 20 ГОДИНИ ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ!

Или:

ВОДЕЩ НА ПРЕДАВАНЕ, ТИКНАТ В КАУША ЗА РАЗВРАЩАВАНЕ НА НАЦИЯТА!

Или:

ШЕФ НА ОБЩЕСТВЕНА МЕДИЯ И ДОВЕРЕНО ЛИЦЕ НА МАФИЯТА, С ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА!

Ако някой иска да бори престъпността в България, да тръгне отгоре, от големите мошеници, без да пресмята кой на кого бил роднина. И да слиза надолу.

Хич да не се изненадват ония от Европейския съюз, че сме били шарлатанско племе; с тяхна помощ сме такива. На тях им е изгодно да сме такива. Обаче им дойде нанагорно. Хванаха се за главата: леле, какво направихме, тия българи били по-голяма беля, отколкото ги мислехме. Хак да ви е, копелета!

Вземи напиши един сценарий за филм и ме тури за консултант. Ама в Холивуд, не тук.

Хайде сега аз да тръгвам, пък друг път като имам повече време, пак ще си говорим.

(със съкращения)

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Негови са романът "Суета, суета" и книгата "Куци ангели" (29 разказа и 1 пиеса). Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на личността? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива... и като се погледнеш по някое време, виждаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това е от значение.
This entry was posted in истории, коментари. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s