ПЕТ АРГУМЕНТА В ПОЛЗА НА ФЕЙСБУК

– Начин да игнорираш Системата.

– Начин да подиграеш Системата.

– Възможност да покажеш на другите нещо стойностно (което Системата не би допуснала), както и на теб да ти покажат нещо стойностно (което Системата не би допуснала).

– Инструмент, с помощта на който се отнема най-силното оръжие на Системата – да убива с мълчание всеки, който й се опълчи.

– Място, където простакът и интелигентният, глупавият и умният, университетският преподавател и селският даскал могат да общуват доброволно и без цензура, стига да преценят, че имат необходимост от това. Необходимост често пъти интуитивна, подсъзнателна… Тогава Системата започва да се гневи, че не е зачетена. Че с нея не са се съобразили. Че са я заобиколили.

Какво по-голямо удоволствие от това, да видиш една Система разгневена и безпомощна!

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Негови са романът "Суета, суета" и книгата "Куци ангели" (29 разказа и 1 пиеса). Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на личността? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива... и като се погледнеш по някое време, виждаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това е от значение.
This entry was posted in Есеистика, Публицистика. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s