МОИТЕ СНИМКИ ИМ СЕ ПРИЩЯЛИ!

Днес получих „Телеграф“ в електронната си поща – изпрати ми го приятел, който случайно го мярнал на една сергия. С 3 мои снимки.

Позната песен: нагло присвояване на чужд труд. Ако мине номерът. Да кажеш, че вестникът няма щатни фотографи – има! Ама не – моите снимки им се прищяли! Тогава да ги бяха платили. Или просто да ме бяха поканили да обуча делянпеевските журналисти как да правят свои качествени материали, вместо да крадат чужди.

Какво друго да кажа? Дали не е време да направя и аз като онзи герой от „Куци ангели” – дошло му до гуша да гледа разюзданост и безнаказаност (журналистическа в това число), грабнал „узито” и нещата бързо си дошли на мястото.

п.п. Оставих съобщение на главния редактор и управителя на вестника. До момента не са отговорили как ще решат проблема и се съмнявам, че ще го направят. В едно обаче съм сигурен, че ако сега дядо Добри вземе, та възкръсне, ще им посини задниците с тоягата си.

дядо Добри заглавна страница на Телеграф

дядо Добри 4

Дядо Добри 5 стр.

Реклами

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на коментари, новини, снимки. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s