ОЩЕ НЕ СТЕ НАЯСНО ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ?

Още не сте наясно за кого да гласувате?

Чудите се на коя от всички лъжи да повярвате?

Гледате им физиономиите и ви се струват като направени от един калъп?

Изучавате им програмите и не виждате някой да се отказва от заплата и привилегии „на ползу роду”?

Търсите да прочетете, че Корнелия Нинова обещава да се извини от името на Партията-Майка за концлагерите и не намирате такова обещание?

Озъртате се за политик, който знае наизуст 10-те божи заповеди и ги спазва, но не виждате такъв?

Всичко ужким ново ви изглежда добре познато старо?

Съветват ви да бъдете благоразумни и да проявите търпение, за да дръпне държавата напред, а на вас ви е писнало от търпение и благоразумие?

Не се предавайте! Станете рано в неделя, застанете пред огледалото, пръснете си одеколон и започнете да пеете химна на България. Може да включите и останалата част от семейството, ако имате такова. (В случай че съседите не ви чуват добре, вдигнете с една октава.) След което пуснете водата от казанчето. Няма как да не ви олекне – направили сте правилния избор.

п.п. Не забравяйте, че вашата лична, житейска бюлетина, е по-важна от всички останали бюлетини. Потърсете я, ако сте я забутали из чекмеджетата.

14

1150783_607183396038863_2024103308_n

Advertisements

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на избори. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s