КАКВИ СА ХОРАТА, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ?

Какви са хората, които ни управляват? Мъдри? Просветлени? Ако бяха мъдри и просветлени, щяха ли да се съгласят да ни управляват?

Какви сме ние, които сме управлявани? Мъдри? Просветлени? Ако бяхме мъдри и просветлени, щяхме ли да се съгласим да сме управлявани?

Извод: глупостта има много имена и форми.

*

Казано е: дълбоките корени и здравата основа са майката на управлението. У нас корените са на връх Бузлуджа, основата – и тя там. Затова управлението ни вятър го вее.

*

Стари принципи, стари авторитети, стар морал, които успешно предаваме на младите. Това не ни пречи да твърдим, че бъдещето на страната е в техни ръце. ..

*

Да си обикновен човек и да се държиш нормално е най-голямата необикновеност в днешно време.  …

 От подготвената за издаване „Минута мълчание“.
Advertisements

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на поетично. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s