АЗ, ФИТИРОКЪТ НА БАБА ТОДОРКА, ОБЕЩАВАМ…!

Драги български гласоподаватели!

Аз, Фитирокът на баба Тодорка, обещавам, че ако ме изберете за президент:

1. Ще си намаля заплатата с три-четвърти.

2. Ще се държа скромно като краля на Швеция Карл XVI Густав.

3. Ще ходя на работа пеша или с велосипед като Дейвид Камерън.

4. Ще се откажа от всякакви материални привилегии.

5. Ще полагам общественополезен труд поне веднъж седмично, като се включа в почистването на улици, градинки, паркове и тротоари.

6. Ще бъда опора на честните и угнетените, и бич Божи за мошениците на дребно и едро.

7. Ще наредя клетата България сред десетте най-добри за живеене страни в Европа.

И помнете, че ние, животните, повече ставаме за президенти, отколкото вие, хората. Hahaha! Sorry, but that’s the truth, guys!

Ваш,
Бабин Тодоркин Фитирок

Фитирокът на баба Тодорка

п.п. До изборите периодично ще напомням за себе си, за да не ме забравите. Готов съм също така да отговарям на всички въпроси, които ви измъчват и не ви дават покой.

Advertisements

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s