И ТОВА ТЯХНО ПОСТОЯННО ПЛЮСКАНЕ! (Една вип разказва)

1150783_607183396038863_2024103308_nДали знам какво е вип? Хайде сега, ти мен съвсем за блондинка ме взе. Аз ли? Вип съм си отвсякъде. Пея, хората идват на концертите ми, значи съм важна. Не е ли така?

Защо някакви парламентарни патки могат да са вип, а аз да не мога? При това съм образована, дано ми личи, и говоря няколко езика. Нещо да кажеш?

Виж какво, аз освен че пея, също и пиша! Досега съм написала няколко романа и съм решила до края на годината да напиша още няколко. Какъв стил ли? Постмодерен. Постмодерното много ми иде отръки. Хем не му мислиш, хем не е ясно какво точно пишеш. Може да не ми вярваш, но съм повлияна от Ницше. Само че не искам другите да научават, защото веднага ще почнат да завиждат, а на мен от завистливи хора до гуша ми е дошло.

Много е завистливо племето българско, да знаеш. Завистливо и злобно. Не че на други места няма злобари, била съм тук-там по света, видяла съм, обаче като тукашните никъде няма. Завистливи, злобни и стиснати.

За политиците пък изобщо не ми се говори.

На един, няма да му казвам името, пях на сватбата на дъщеря му. Тантурест, мазен и пинтия – идея нямаш! Докато даде парите то не беше пуфтене, то не беше усукване. Стиснати са и в червата, иначе са много ербап.

Друг един, пак партиец някакъв, беше решил да ме сваля, обаче задръстен колкото си иска. Викам му, освободи си чакрите, бе, човек! – ти с мен не можеш да се оправиш, тръгнал си държавата да оправяш.

Само пари, пари, пари в главите им. Добре, искаш пари, ама дай нещо насреща. Аз поне пея. А те какво правят?

Не искам да говоря за политика, защото политици в България няма. Задници са до един, това мога да кажа.

Тия отвличания, тия палежи, да не мислиш, че са случайни? Просто идат избори и на някои им трябват по-дебели пачки. Не че на мен не ми трябват, обаче никого не съм тръгнала да отвличам, нали.

Тук всеки дължи на някого нещо, всеки иска от някого нещо – шуранайки и шуролинки са се оплели като агнешки чревца.

Каква ми е мечтата ли? Мечтата ми е да пея на оманския султан Кабус бин Саид. Искам да подари и на мен медийна империя. Красива съм, талантлива съм, защо някои хора в България да имат медийни империи, а аз да нямам?

Не пия.  Обичам чаша-две „Божоле”, не повече.

Не шмъркам кока и не понасям мъже с черни очила, бели чорапи и пури. Боже, като ги захапят тия пури, като ги задъвчат… И като почнат едни физиономии да правят, важни, важни, сякаш са се родили с пура в устата. Или в задника – все тая.

Вип брадър? По-голяма излагация не съм виждала, честно ти казвам! Интриги, пиене, ядене и ходене по нужда – това е. И непрекъснато някой плаче. Или крещи. Или плаче и крещи едновременно. Имам чувството, че тия хора влизат там единствено да се нареват и накрещят.

Много повреден трябва да си, за да пуснеш телевизора и да ги гледаш. Но на народа май това му трябва.

Ти разбираш ли, тези хорица там търсят скандал на всяка цена, защото са наясно, че в България това се харчи. И защото на друго не са способни.

И това тяхно постоянно плюскане!

Те не са отишли в къщата, за да покажат възпитание и класа. От възпитание и класа пари не се печелят.

Нова телевизия си е направила добре сметката: ще вкараме млади и не дотам млади маниаци, ще им дадем възможност да се освинват на воля и ще приберем някой друг милион от драгия зрител.

Уж обикалят по чужбина, фукат се, че с тоя били яли, с оня били пяли, а английският им жив да го ожалиш.  Десет-двайсет думи на кръст и дотам. Най им лепне това Wow.  Дай им да уоукат и да се гевезят. От простотия е всичко, да знаеш. От простотия и от снобария.

Но на тях не им пука. Защото знаят, че зрителите уважават простотията. Защо зрителите уважават простотията ли? Защото у нас колкото по-голям простак е човек, толкова по-голям шанс има да го вземат за вип. Wow!

Каквото виждаш вътре в къщата, същото е и извън нея: агресия и истерия. А сеирджиите зяпат, поркат си биричката и се кефят.  Да живее Нова телевизия!

На коя партия симпатизирам ли? На никоя. Подпитват ме с тези ли съм, с онези ли съм?  Със себе си съм. Ама не можело така, трябвало да се определя. Ако не съм се определяла, значи съм била незряла. Майна ви, аз искам да съм незряла!

Незряла, непартийна певица, която избягва светски партита и не си тъпче пластмаса в циците – това съм аз в общи линии. Ходя с гащи през всички сезони и не участвам в порно сесии. Освен това мириша хубаво и без парфюм. Не съм най-подходящата за Брадъра, нали?

(Следва продължение от Вип Брадър’2016)

Реклами

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на истории, коментари, проза. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s