ФИЛМ ПО КНИГАТА „КУЦИ АНГЕЛИ”!

(Водят се преговори с Холивуд)

В резултат на няколко успешни срещи на преговарящия екип и поредица от щастливи обстоятелства, сюжетът на книгата „Куци ангели” (29 разказа + 1 пиеса) ангажира вниманието на едно от най-нашумелите имена в света на киното.

Актьорът, чието име засега се пази в тайна, възнамерява да се въплъти в ролята на български художникиконописец, който извършва серия от покушения срещу безнаказани бандити от всякакво естество.

Художникът е заловен и вкаран в затвора, където се залавя с естетическото и религиозно възпитание на неговите обитатели. След серия от неочаквани перипетии, амбицията му да създаде Първа Затворническа Иконописна Школа с филиали по цял свят, включително в САЩ, е на път да стане реалност. …

Copy of cover 1

Advertisements

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на новини и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s