НЯМА ПО-КОМИЧНО ОТ ТОВА, КОМУНИСТ ДА СЕ ПРЕСТРУВА НА ДЕМОКРАТ

„Това, което демокрацията трябваше да направи от самото начало, беше да накара  нацията да се покае. Да се покае, че е участвала в най-голямата лъжа на всички времена. Тогава всичко можеше да започне на чисто и всеки щеше да си знае мястото и вината. Когато хората живеят със съзнание за злото, което са сторили, шансът да заживеят нормално – те и децата им – винаги е по-голям. … Няма по-комично нещо от това, комунист да се преструва на демократ“!

Kuci Angeli

Advertisements

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на истории, новини и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to НЯМА ПО-КОМИЧНО ОТ ТОВА, КОМУНИСТ ДА СЕ ПРЕСТРУВА НА ДЕМОКРАТ

  1. Stoian Arabadjiev каза:

    Толкова ли е трудно да си отворят устата и да коментират!? По къде по-маловажни теми–коментари по стотина,а тука от месеци чакам дискусия и няма…. Две изкуствени цици събират по 40 – – 50 вулгаризма,но което засяга смисъла на късмета ни да сме живи точно ние измежду милиони други възможности остава без внимание?!….Що за безразличие за нашето и на внуците ни житие и бъдеще?!…

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s