СКЪСАЙ ИМ БЮЛЕТИНАТА, БРАТЛЕ!

 

th

Точно така! Иди до урната, вземи бюлетината, накъсай я на дребни парченца, пъхни я в плика, запечатай и го пусни.

Така ще им покажеш един голям, здрав, натопорчен Среден Пръст, който те отдавна заслужават. Всички. От бюлетина номер 1 до 101 и обратно.

Така ще им светнеш, че не си говедо, а човешко същество, което има останало някакво достойнство. Ще им дадеш да разберат, че всички те –от бюлетина номер 1 до 101 и обратно – не струват пукнат грош, колкото и голям да го вадят в предизборните си клипове.

Ще ги уведомиш, че си наясно с истинската причина да искат да те управляват. А тя, истинската причина, се казва: власт-пари-плюскане плюс още повече власт-още повече пари-още повече плюскане.

Ще им покажеш, че си наясно с мръсната им игра, наречена „грижа за народа”, която играят вече 24 години. Същата тази „грижа за народа”, която не спират да размахват под носа ти, и която е грижа единствено за собствените им гуши и търбуси.

И като стана дума за гуши и търбуси, само ги виж – от бюлетина номер1 до 101 и обратно! Двукракоходещи безподобия с мътни погледи, които дотам са се освинили, че и самите прасета биха изпитали неудобство.

Виж ги и се запитай, дали можеш да дадеш доверието си на субекти, които те пускат по пързалката със своята загриженост за финансовите злоупотреби в здравеопазването, а досега нито един здравен министър или главен лекар на болница не е вкаран в затвора.

По същият начин те пързалят за злоупотребите в енергетиката, в земеделието, в социалната сфера и навсякъде, където се сетиш.

Говорят за правото да се изразяваш и да търгуваш свободно, но предпочитат да си роб. Защото знаят, че робът е най-милият човек на света. Дай му на роба малко предизборни обещания, „Шоуто на Слави”, някоя мръвка и кило пърцуца, и прави с него, каквото искаш.

Когато ти говорят за честност и почтеност, не им вярвай. Те са доказали, че последното, което ги интересува, е да са честни и почтени. Справка: откраднатите милиони левове и евро с тяхното тайно или явно съдействие.

И така, скъсай им бюлетината, братле! След което се погледни в огледалото. Сигурен съм, че ще си станеш по-симпатичен.

11 Май 2013, събота

(ден за размисъл преди парламентарните избори)

Advertisements

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на анализи, коментари. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s