„ГЯКУ ЦУКИ ЧУДАН” В БУКЕТА НА БАРЕКОВ

barekov

Уволнили били Бареков! Не, не го били уволнили, сам се бил уволнил! Не, не се бил сам уволнил, долни инсинуации били това, лъжели като дърти цигани, не, не лъжели като дърти цигани, 60.000 лв. на месец бил взимал, не, по-малко били, от Корпоративна банка вече не го щяли, не, още го били щяли и си оставал изпълнителен директор на ТВ7, News7 и Super7, защото собствениците от английския фонд „Алегро Капитал” много, ама много го харесвали…..

Ето с какво ме облъчват българските медии в събота, 2 март! Мен и още няколко милиона граждани на държавата. С Бареков!

До къде трябва да сме се докарали, за да го позволяваме? Със сигурност до пълна загуба на представата за стойностите в едно общество. До амнезия за достойните и горди хора в България през всичките векове на нейното съществуване.

Медии, на които сведенията за първите милиони и собственици се губят в криминалната хроника и медийни чучела, които са готови да продадат майка си за някой лев отгоре се настаняват в домовете ни от сутринта – арогантни и високомерни. Сядат на нашите столове, качват се върху масите ни и се разпищолват както са им наредили и колкото са им заплатили.

Хилят ни се мазно и ни правят свидетели на своята оттренирана дебелащина.

А може би точно това искаме – чучела за компания, които да ни забавляват и да разсейват комплексите ни за културна недостатъчност.

Ако е така, хак да са ни Бареков и барековците – заслужили сме ги, отгледали сме ги, мили са ни и затова ги обгрижваме по 24 часа в денонощието.

Ако ли не, да ги изгоним от къщите си и ги натирим вдън гори тилилейски, за да не развалят повече вкуса от живота – моя и на още няколко милиона в държавата.

П.П. Преди време посъветвах премиера Борисов да забие едно „гяку цуки чудан” в букета на Бареков и да му каже „марш оттук и да не съм те видял повече да ми се лигавиш”.  Не ме послуша и очевидно сбърка.

Advertisements

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на коментари, новини. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s