Браво на директора Панета!

Днес (27.05.2010) водещата новина във всички български медии е, че директорът на ЦРУ Леон Панета е на двудневно посещение в България и се е срещнал с премиера Бойко Борисов. И още: директорът Панета дал добра оценка на усилията на правителството за борбата с корупцията и организираната престъпност и уверил премиера Борисов в силната подкрепа на САЩ към България и за сигурността и безопасността на българския народ.

Великолепно! Браво на директора Панета! И на Барак Обама браво, че имаме силната му подкрепа в битката с родните престъпници.  Но прочел ли е шефът на ЦРУ статията Аз, Бойко Борисов! * Най-вероятно не. Най-вероятно и самият Бойко Борисов не я е прочел, иначе щеше да даде знак.

Нека припомня: в тази статия авторът пише, че български и руски бандити продължават да тероризират с наглото си присъствие улиците, шосетата, планините, реките, хората и каквото има останало за тероризиране в републиката ни, а полицаите стеснително мачкат ръчички при срещите си с тях.

Пак в тази статия авторът предлага на премиера Борисов да направи едно простичко изявление, което опърпаният и стресиран български народ отдавна очаква. А именно:

Аз, Бойко Борисов и моят екип, партията и правителството, ще конфискувам имуществото на всички крадци и бандити в държавата, като започна от района, в който живея и свърша с най-близките ми приятели и приятелки!

Аз, Бойко Борисов и моят екип, партията и правителството ще се постарая да блокирам сметките им (на крадците и бандитите, б.а.) във всички банки по света!

Аз, Бойко Борисов и моят екип, партията и правителството, ще използвам цялата мощ на държавата и лично ще се погрижа да започнат да пишат мемоарите си (крадците и бандитите, б.а.) в килиите на затвора! Ама нямало било достатъчно доказателства? Дворците им, разпределени между роднините, са доказателство. Авоарите им, пръснати по света, са доказателство. Арогантните им фаци са доказателство.

И като направи това изявление, на следващия ден да тръгне да го изпълнява, започвайки от „отрочетата на някогашния партиен елит, митничарите им, гавазите им, шофьорите им, градинарите им и техните руски приятели, които здравата са се омешали в голямото боянско-симеоновско-драгалевско семейство на българската псевдодемокрация”.

Добре ще е да му преведат на английски на господин Панета тази статия и като се върне в Щатите да каже на господин Обама, че са избързали с добрата оценка. И ще я дадат тогава, когато улиците, шосетата и хората в София заприличат поне малко на тези в Стокхолм и Вашингтон.

* Пълният текст виж в eurochicago.com/2010/…/az-boyko-borisovve/, както и в този сайт.

Advertisements

About vlado-trifonov

Владо Трифонов е български журналист и кинодокументалист. Завършил е Философския факултет на Карлов университет в Прага – „Театрални и филмови науки”. Специализирал е масмедии и сценарно писане. Театрален, филмов и телевизионен критик. Преводач - Summer Meditations by Vaclav Havel, etc. Автор на публицистични и есеистични текстове, репортажи, интервюта, пиеси и разкази, публикувани в българската и чуждестранна преса и специализирани издания. Сценарист, режисьор и продуцент на документални филми с международни участия и отличия: „Хабери до поискване”, „Приказка от камък и дърво, „Белият град”, „Черна стъпка-бяла длан”, „Мъртва зона” „Маестро Аличко”, „Раят с две лица”, "От билото на планината", "Протести-2013" ... Почитател на китарите Fender Stratocaster; на Блез Паскал, Херман Хесе, Йожен Йонеско, Милош Форман, Антъни Мингела..., както и на един от героите в книгата "Куци ангели", заради следното откровение: "Свобода на словото? Да, има. Свободно бършеш дупето на тъпия началник, после той си отива и ти бършеш дупето на следващия тъп началник, после той също си отива и като се обърнеш по някое време назад, гледаш, че от много бърсане на дупета, самият ти си заприличал на абсолютен задник." Носител на Отличителна награда (Recognition Award) за журналистика на Австрийската информационна агенция (APA) – Writing For Central and Eastern Europe. И на други награди (вкл. за проза, поезия и фотография), ако това изобщо е от значение.
Публикувано на коментари. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s